Server Regels

EsperoNova heeft niet veel regels: we hebben er vertrouwen in dat de spelers hun gezonde verstand zullen gebruiken. Daardoor blijft de server vredig zoals Esperantujo, zoals huidig het geval is. Echter om de vrede te bewaken hebben wij enkele basisregels voor onze spelers:

  1. Gebruik Esperanto zoveel mogelijk. Enkel Esperanto is toegestaan in de openbare chat. Als je een andere taal wilt spreken, gebruik privéberichten met /msg <speler> <bericht>.
  2. Respekteer andere spelers en hun creaties. Er zijn spelers die honderden uren besteed hebben aan hun creaties. Die spelers zouden boos zijn als ze op een dag inloggen, en erachter komen dat hun creaties vernietigd zijn, of hun voorraden gestolen. De administrator kan de schade makkelijk herstellen, maar het zou beter zijn als het nooit gebeurt. Gebruik je gezonde verstand. Als je deze regel breekt, kun je verbannen worden.
  3. Nodig alleen Esperantisten uit. Beginners zijn altijd welkom in EsperoNova. Echter zijn spelers die niet Esperanto spreken en geen interesse hebben om de taal te leren niet welkom, en zullen verwijderd worden. Nodig alsjeblieft geen spelers uit die geen Esperanto spreken. Als je dit per ongelijk doet, dan wordt je gewaarschuwd. Als het vaker gebeurt, dan kun je permanent verbannen worden. (Als je verbannen wordt, dan kun je in beroep gaan door de administrator een bericht te sturen. Gebruik de onderstaande links.)